10 motive pentru care merită să iubeşti România
1)Avem o ţară cu peisaje superbe. Puţine ţări au peisajele pe care le avem noi.
2)Avem fete frumoase. Dacă eşti fată simte-te bine şi nu te gândi că băieţii nu sunt la fel de frumoşi ca voi
3)Avem mămăliguţă şi sărmăluţe. Avem mâncăruri extraordinare.
4)Avem simţul umorului foarte dezvoltat.
5)Românul e născut poet.
6)Avem tradiţii
7)Doar în România te simţi ca acasă
8)Te surprinde mereu
9)Avem tineri deştepţi. Dovada este numărul de tineri studenţi la facultăţile de top din lume.
10)Avem echipă de gimnastică foarte bună.
10 motive sa te simti ratat in Romania
1. Nu-ti plac hohotele de ras ale lui Gigi Becali la televizate in direct.
Cand vorbeste Gigi pe post, restul e tacere. Romanii il asculta pe Gigi vorbind despre fotbal, fisc, Coelho, securisti-comunisti, ursi, oi, hahalere, zdrente. Gigi e in tot si in toate. Noi suntem multi si prosti. Avantaj Gigi.2. Nu esti la curent cu evolutia suvitei lui Basescu. Mai mult, ai ratat privilegiul de a fi fost frizerul care i-a retezat-o. Degeaba iti vine sa-ti smulgi parul de ciuda. Nu vei fi in stare niciodata sa pricepi ca, uneori, soarta unei natiuni depinde de un fir de par.
3. Nu ai plecat niciodata "afara". Nu ai facut nici un Revelion in Antalya sau Creta. Nu te-ai dus nici macar pana la Ruse sau Debretin. N-ai nici macar un var de-al treilea plecat in Italia sau Spania. Hal de european ce esti!
4. Nu ai vazut nici un episod din prima telenovela romaneasca "Numai iubirea". De parca asta n-ar fi de ajuns sa fii un nimeni, habar n-ai cine e Papi si ce vrea el. Ai trandavit cu telecomanda in mana, fara sa afli ca, peste noapte, s-au nascut primele vedete de telenovela autohtona. Jalnic.5. Nu ai trimis niciodata vreun SMS la nici o emisiune "interactiva", unde puteai castiga o groaza de bani. Atunci, ce nevoie mai ai de telefon mobil daca nu trimiti SMS-urile unde trebuie?
6. Nu ai cerut iertare nimanui la televizor, nu ai facut nici o declaratie de dragoste, nu ti-ai inselat niciodata nevasta, nu ai facut nici o surpriza nimanui, nu te-ai batut cu nimeni, nu stii ce vor fetele, nu ai dat mana niciodata cu Mircea Radu. Nici macar nu stii ce numar de inmatriculare are Caravana Dragostei. Pe ce lume traiesti, dom'le?!
7. Nu ai fost de vreo doi ani in Mall. Inca nu ai aflat ca acolo e noua Mecca a teribilismului vestimentar, ca e "trendy" sa te foiesti intolit pe scarile rulante, chiar daca nu cumperi nici macar un nasture? Unde naiba te duci, la biblioteca?
8. Nu te-ai dus niciodata la un hair stylist. Tot la frizeria de cartier te tunzi, ca un neica nimeni. Ba mai si lasi bacsis la plecare. Esti atat de rudimentar! Rrrrgh!
9. Nu stii nici un refren din repertoriile lui Nicolae Guta, Florin Salam sau Liviu Pustiul. N-ai fost niciodata "Suparat, Doamne, suparat". Nu ai dusmani, nu ai femei, nu ai bani, nu ai masini, nu ai aur, nu ai necazuri, nu ai oftica, nu ai dansatoare din buric pe masa din bucatarie. Esti nasol, gagiule!
10. Nu ti-ai pus inca termopane, centrala termica, parchet melaminat, aer conditionat, usa blindata, monitor LCD, televizor cu plasma, jaccuzi. De ce nu locuiesti, dom'le, intr-o cutie de carton? Hai ca-ti dau ambalajul de la Hammer-ul meu!...10 motive pentru care Romania nu mai are norocul de acum 90 de ani, in 2009
Cresterea impozitelor este inevitabila daca noul guvern va dori sa sprijine economia reala cu resurse de la buget.
Restrangerea finantarii pune probleme serioase multor companii, cu numar mare de angajati. Vor fi probleme serioase pentru un numar mare de companii, care angajeaza multi oameni, multa forta de munca si contribuie semnificativ la produsul intern brut (PIB).
Restantele pentru creditele populatiei mai mari de 20.000 lei au urcat ingrijorator in 2008. Iar tendinta continua.
Somajul frictional va creste in mod evident in 2009, iar Romania trebuie sa aiba o mai mare flexibilitate a pietei muncii, potrivit Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.
De asemenea, Isarescu nu se declara "la fel de optimist" in privinta inflatiei din 2009 ca in cazul altor indicatori macroeconomici, sustinand ca o accentuare a inflatiei, conjugata cu stimularea cererii, va agrava deficitul de cont curent.
Aproape 30.000 de romani s-ar putea intoarce in tara din Spania si Italia pana in luna martie a anului 2009.
Deficitul bugetar va depasi 3% din produsul intern brut (PIB) la finalul acestui an, dupa ce veniturile la bugetul statului au scazut semnificativ.
Romania este capabila sa realizeze, in actualul context international, o aterizare lina, care va reprezenta "batalia anului viitor", in ciuda unor semnale de incoerenta pe parcursul anului 2008, pe fondul perioadei electorale.
Romania trebuie sa-si ajusteze deficitul de cont curent cat timp mai inregistreaza crestere economica, in conditiile in care "nimeni nu ne va mai finanta" la un nivel al deficitului extern de 14% din PIB.
Exista pericolul ca prea multe IMM-uri sa dispara. Firmele mici si mijlocii trec, in prezent, "printr-un proces foarte dur de selectie naturala", in conditiile crizei financiare internationale, care s-a suprapus eforturilor de conformare cu standardele de performanta mai ridicate impuse de UE.10 motive pentru care companiile nou infiintate ar trebui sa aleaga outsourcing-ul
1) Stilul de viata sedentar - televizorul, masina, biroul de lucru - sunt principalii factori care ne fac inactivi si nu ne permit sa ne miscam (petrecem mai mult timp stand pe scaun decat in picioare);Pentru companiile nou infiintate outsourcing-ul este un instrument esential pentru a depasi faza de inceput. In afara de costurile mai reduse exista si alte motive pentru care ar trebui sa se apeleze la outsourcing.
1.Outsourcing-ul permite companiei sa fie expert in orice. Intr-o zi obisnuita, o companie nou infiintata trebuie sa construiasca software, sa creeze un nou logo, sa puna laolalta date financiare etc. Toate acestea ar necesita prezenta unui personal calificat pentru fiecare sarcina. Outsourcing-ul permite companiilor sa angajeze experti pentru fiecare din aceste sarcini.
2. Outsourcing-ul extinde lista de contacte a companiei. Lucrand cu un numar mare de oameni, in toate domeniile si specializarile, puteti extinde reteaua profesionala.
3. Outsourcing-ul permite o anumita flexibilitate privind costurile. Costurile unei companii care apeleaza la outsourcing pot sa difere in functie de nevoile care apar in fiecare luna. Astfel, in lunile mai slabe, compania poate sa reduca sau chiar sa elimine outsourcing-ul.
4. Outsourcing-ul ofera sansa de a lucra cu oameni de care aveti nevoie dar pe care nu ii placeti. De-a lungul timpului va fi nevoie ca anumite sarcini sa fie realizate de specialisti cu care ati mai lucrat dar pe care nu ii placeti. Daca totusi aveti nevoie de serviciile lor, outsourcing-ul este solutia.
5. Outsourcing-ul va face sa va ganditi la oportunitatile internationale. Cand o companie apeleaza la outsourcing international, angajatii ei interactioneaza cu oameni din alte culturi ale lumii. De asemenea, compania va putea sa fie cu ochii pe piata internationala si pe oportunitatile care pot aparea.
6. Outsourcing-ul ofera angajatilor sansa de a-si arata aptitudinile manageriale. Managerii neexperimentati, carora li se ofera sansa de mentine relatii legate de outsourcing, se vor dezvolta mult mai rapid.
7. Outsourcing-ul ofera un spectru mai larg de expunere. In fata celor care se ocupa de outsourcing, companiile la inceput de drum isi pot exersa prezentarea caracteristicilor si beneficiilor companiei.
8. Datorita outsourcing-ului evitati sa angajati persoane nepotrivite. Cand o companie este infiintata trebuie avuta mare grija in ceea ce priveste angajarile. Outsourcing-ul va scuteste de o parte din problemele pe care le poate aduce acest lucru.
9. Outsourcing-ul ofera mai multa eficienta. Prin extinderea permanenta a lucrurilor pentru care se apeleza la outsourcing, companiile pot grupa anumite sarcini la acelasi furnizor de servicii de outsourcing.
10. Outsourcing-ul permite schimbarile rapide. Datorita outsourcing-ului, o compania poate adauga si elimina furnizori fara prea multe probleme.Sursa: IDG News Services
10 motive pentru care ne ingrasam si 10 solutii ca sa slabim
2) Consumul de alcool - marimile paharelor au inceput sa creasca treptat, la fel ca si rata consumului in rand femeilor. Un pahar standard de 125 ml este considerat "prea mic";
3) "Caloriile ascunse" - mancarea procesata si hrana rece sunt cele mai nocive rezervoare de calorii, care, neavand ambalaje care sa specifice continutul de calorii, sunt consumate necontrolat (de pilda, comandati o salata gandindu-va ca e sanatoasi si ... saraca in calorii, dar nu se poate spune acelasi lucru despre maioneza cu care a fost "asezonata");
4) "Mancatul pe fuga" - In Marea Britanie, exista cifre care arata o medie de 20 de minute alocate pranzului (felul I si felul II), adesea constand strict in produse de tip fast-food;
5) "Mancatul afara" - termenul de "gospodina" s-a cam perimat pentru multi dintre noi si deja nu mai obisnuim sa folosim aragajul decat pentru incalzirea ibricului la cafeaua de dimineata. Si asta pentru ca preferam sa iesim in oras, chiar doar si pentru a ne intalni cu un prieten la masa sau la cofetarie
6)"Sa va lasati in voia altora" - daca aveti o familie numeroasa, cu siguranta ca pe lista cumparaturilor aveti specificat in mod clar si imperativ produse diverse preferate de ceilalti (dulciuri, snacksuri) si, fara sa vreti, veti fi tentat sa consumati ce si-au dorit ceilalti membri ai familiei dumneavoastra;
7) "Lipsa de organizare" - in afara de weekenduri, este foarte probabil ca, din lipsa de timp, nu sunteti foarte preocupati sa va faceti un plan de meniu cu alimentele pe care vreti sa le cumparati si sa le gatiti personal. Dar probabil de multe ori se intampla sa va aflati deja la casa unui hipermarket si abia atunci sa realizati ca in cosul de comparaturi aveti tot felul de produse, semipreparate si nu tocmai sanatoase;
8) "Tentatia" - a avea libertatea optiunii este una din insusirile si avantajele speciei umane. Dar ce ne facem atunci cand avem in fata un borcan de dulceata de afine si o ladita cu mere? Care ar fi cea mai buna alegere? Exemplele pot continua si ele se regasesc mai ales atunci cand participam la aniversari si tot felul de petreceri care, de regula, se sfarsesc cu excese culinare;
9) "Marimea conteaza" - am luat un croissant intr-un ambalaj mic sau mai mare? Ciorba era intr-un castronel sau am comandat o portie dubla de friptura? Sunt doar cateva intrebari care cu adevarat au rost, pentru ca ele... ne dau dimensiunea;
10) "Rontaitul" - este unul dintre cele mai nesanatoase obiceiuri care ne ofera o falsa senzatie de satietate si ... relaxare;
Aceste 10 motive sunt ingrijoratoare pentru ca marimea si forma sunt indicatorii starii noastre de sanatate si de spirit. Cu cat suntem mai "mari", cu atat creste si riscul de imbolnavire (boli cardiovasculare, diabet). Si cu cat mai devreme apar obieciurile alimentare nesanatoase, cu atat mai greu va fi sa ne debarasam de ele si sa reusim sa le invingem" - avertizeaza dr. Claire Kehoe.